пʼятницю, 19 квітня 2019 р.

Засідання обласного МО класних керівників та вихователів

На базі ПТУ № 8 17 квітня 2019 року відбулося засідання обласного методичного об’єднання класних керівників, вихователів закладів професійної (професійно-технічної) освіти у формі семінару-практикуму «Організація виховного середовища в умовах учнівського гуртожитку» .
На семінарі йшлося про організацію виховного середовища в умовах учнівського гуртожитку.

Розпочала семінар Наталія Голубяк, методист НМЦ ПТО у Чернівецькій області, яка привітала учасників та зосередила увагу присутніх на системі професійної освіти Латвії, зокрема її виховних аспектах, презентувала присутнім організацію виховної роботи у Ризькому державному технікумі – самому багатосторонньому навчальному центрі професійних компетенцій Латвії.
Про тренінг, як форму організації навчально-виховної роботи у закладі освіти, розповіла присутнім Ольга Пушкарьова, голова обласного методичного об’єднання класних керівників, вихователів закладів професійної (професійно-технічної) освіти.
Практичний блок розпочався із виступу заступника директора з навчально-виховної роботи ПТУ №8 Сніжани Іванійчук, яка познайомила членів методичного об’єднання з системою виховної роботи гуртожитку закладу. Про організацію психологічного супроводу здобувачів освіти із числа випускників закладів освіти інтернатного типу розповіла голова методичної комісії класних керівників, вихователів ПТУ №8 Людмила Ільїна.

Вихователі гуртожитку Галина Косів та Анна Ходзінська звернули увагу присутніх на важливість морально-духовного виховання молоді та на особливості виховної роботи із здобувачами освіти з особливими потребами.
Здобувачі освіти групи № 23 (класний керівник Ільїна Л.) продемонстрували елемент виховного заходу «Цінуй життя».
Вихователь гуртожитку Галина Новак провела для присутніх виховний захід «Український рушник – родинний оберіг».

На завершення практикуму увазі присутніх був запропонований воркшоп з розпису великоднього пряника «Великодня писанка», який провела Ірина Радійчук, майстер виробничого навчання з професії «Кухар, кондитер». Воркшоп проводився у профорієнтаційному музеї «Кулінарні ідеї», який нещодавно розпочав свою діяльність.
Під час роботи семінару-практикуму для учасників провели екскурсію по гуртожитку.

При обміні думками та враженнями учасники семінару звертали увагу на надзвичайно позитивні емоції та досвід роботи педагогів ПТУ №8, якими вони збагатилися під час проведення семінару й виховних заходів.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Шукати в цьому блозі